Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Γενικά

Ομιλία στα ελληνικά, ανοιχτή στο κοινό, (φωτ.) (CERN & INFN Μπολόνια, Ιταλία).
Θα προηγηθεί κονσέρτο κλασσικής μουσικής από: Svetlana Nor (βιολί) και Vladimir Nor (τσέλο) .
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής», που ξεκίνησε την Τετάρτη στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθούν οι βασικές μας γνώσεις για τα στοιχειώδη σωμάτια και τις δυνάμεις (το καθιερωμένο πρότυπο) και μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα. Θα παρουσιαστούν τα εργαλεία, επιταχυντές και ανιχνευτές, που χρησιμοποιούνται και η μεθοδολογία που ακολουθείται. Τέλος θα συζητηθούν τα κοινωνικά οφέλη που αποκομίζουμε από την έρευνα σ’αυτό τον τομέα.

20180706 132246

 

Συνεχίζοντας την πορεία στην Ελληνική επικράτεια η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, την 9η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, με θέμα «ΕΥΖΩΝΕΣ / ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ». Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς. Αρχικά θα παρουσιαστεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο, από 08 έως 16 Ιουλίου 2018. Είσοδος ελεύθερη

Το έργο καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, την δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Αποτελείται από 6 βασικά έργα, σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρα και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται με μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την Ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Χώρος: Νεώριο Μόρο / Τέρμα Ακτής Ενώσεως, Ενετικό Λιμάνι Χανίων
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 21:00

Φορέας διοργάνωσης: Περιφέρεια Κρήτης (www.crete.gov.gr)
Συνδιοργάνωση: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων (www.iox.gr )
Facebook: @dimitra.hatziadam.photography 
#evzon #exhibition_evzones #evzones #dimitra_hatziadam #crete_gov

 

AFISA XANIA1

ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ 
1η/ Πολεμικό Μουσείο / Αθήνα / 22.03 – 03.04 – 2016
2η/ Δημοτική Καπναποθήκη / Καβάλα / 27.06 – 06.07 – 2016
3η/ Πολεμικό Μουσείο / Θεσσαλονίκη / 26.10 – 05.11 – 2017 
4η/ Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας / Πειραιάς / 02.12 – 2017 
5η/ Πνευματικό κέντρο “Πάνθεον” / Ηγουμενίτσα / 17.02 – 25.02 – 2018 
6η/ Πολιτιστικό κέντρο “Καμίνι” / Γαλάτσι / 28.02 – 11.03 -¬ 2018 
7η/ Θωρηκτό “Γ.ΑΒΕΡΩΦ” / Π. Φάληρο / 14.03 – 01.04 – 2018
8η/ Πρόσοψη Ξενοδοχείου Αμαλία / Σύνταγμα / 17.03 – 26.03 – 2018

 

 

Η Κυρά κι η Βάρκα La Dame et la Barque με τους Ξανθούλα Ντακοβάνου(στίχοι, μουσική, τραγούδι, κρουστά) Ουρανία Λαμπροπούλου (ενορχηστρώσεις, σαντούρι) την Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 21.00, στον Ιστιοπλοικό Όμιλο, Χανιά
 
Η δισκογραφική δουλειά της Ξανθούλας Ντακοβάνου ‘Η Κυρά κι η Βάρκα’ (La Dame et la Barque), αφού κυκλοφόρησε στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα στις συναυλίες που θα γίνουν στην Κρήτη, ξεκινώντας από τον Ιστιοπλοïκό Όμιλο Χανίων την Τρίτη 3 Ιουλίου και συνεχίζοντας στο φεστιβάλ 'Καθ'οδόν' του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 4 Ιουλίου. 
 
‘Η Κυρά κι η Βάρκα’ της Ξανθούλας Ντακοβάνου, τραγουδίστριας, συνθέτριας και στιχουργού με διεθνή καριέρα και δισκογραφία, συνδυάζει νεο-παραδοσιακές συνθέσεις, που χαρακτηρίζουν την πορεία της μουσικού, με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις από παραδοσιακά κι ανατολίτικα όργανα. Στις συναυλίες αυτές, η Ξανθούλα συνοδεύεται από την αφιχθείσα από Παρίσι δεξιοτέχνη Ουρανία Λαμπροπούλου, που είναι η πιο σημαντική Ελληνίδα μουσικός στο σαντούρι στη διεθνή μουσική σκηνή.  Οι δύο μουσικές συνοδοιπόροι έχουν σημαντική δισκογραφία τόσο στην εγχώρια παραδοσιακή σκηνή όσο και διεθνείς συνεργασίες.

 

 

Concert Xanthoula 3.7.2018

 

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στις 20:30, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο
Χανίων, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής
του Άγγελου Κατσιρντάκη, «Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας».

Διοργάνωση:
Με αφορμή τα γεγονότα &
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
Ομιλητές:
Μανώλης Φραγκάκης – Ιατρός & Πρόεδρος τουΚοινωνικού Ιατρείου –
Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων&
Νίκος Σωτηρόπουλος – Καθηγητής Μουσικός
Μελοποίηση ποιημάτων: Νίκος & Ανδρέας Σωτηρόπουλος
Φωνή: Ιλεάνα Σωτηροπούλου

 

event

 

Σελίδα 1 από 15