Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Γενικά

Η πολύ αξιόλογη ψηφιακή έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή, θα λειτουργεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου με παράλληλες σημαντικές εκδηλώσεις 

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην μακραίωνη ιστορία των Χανίων, έχουν την ευκαιρία να κάνουν όλοι όσοι επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφιών που διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Χανίων στον χώρο του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χανίων στο Νεώριο του Μόρο στο ενετικό λιμάνι.

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δεν αποτελεί μια απλή έκθεση φωτογραφιών από παλαιότερες εποχές.

Και αυτό γιατί οι φωτογραφίες που εκτίθενται «ζωντανεύουν» μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς σε κάθε μια φωτογραφία υπάρχει QR code μέσω του οποίου ο επισκέπτης βλέπει στο κινητό του ένα μικρό βίντεο των μαθητών το οποίο σχετίζεται με την φωτογραφία.

Δείτε εδώ όλα τα βίντεο που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) με σύντομη παρουσίαση από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνη Αθανασάκη και τον καθηγητή Τεχνολογίας του σχολείου Χρήστο Ραχιώτη, ενώ ακολούθησε ομιλία από την επίτιμη Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, με θέμα «Η πόλη των Χανίων από την αρχαιότητα μέχρι τα Χριστιανικά χρόνια».

Επιπλέον στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου και στο ΚΑΜ θα γίνει ομιλία – παρουσίαση από τον επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Μιχάλη Ανδριανάκη με θέμα «Τα Χανιά στους βυζαντινούς χρόνους και στην βενετοκρατία».

Τέλος, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Κολοβός θα κάνει παρουσίαση με θέμα «Τα Χανιά των «Άλλων»: Μνημεία της οθωμανικής περιόδου».

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των πολιτιστικών – επιμορφωτικών δράσεων του 2ου Γυμνασίου Χανίων, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: “Μπορεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυνάσιο να γίνει ελκυστική για τους μαθητές;” Συντονιστής θα είναι ο διδάκτωρ του Παν/μίου του Cambridge στη διδακτική των αρχαίων, Παναγιώτης Σεράνης.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο, θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Οταν νοσούνε τα παιδιά, όπλα η φύση έχει πολλά” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου, συγγραφέα και καθηγήτριας Ιταλικών του σχολείου.

 

Αφίσα τελική

 
Διάρκεια έκθεσης Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, καθη-
μερινά από 10:00 έως 22:00, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ, τέρμα Ακτή
 
Ενώσεως, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ρία Καβρουλάκη, Εύα Κυρμιζάκη, Ελευθερία Φραντζεσκάκη.
Επιμέλεια: Νίκος Καμπιανάκης.
Γυναίκα.
Αιθέρια, μοιραία ύπαρξη. Διαδρομή σε άγνωστα μονοπάτια αρμονίας, ομορφιάς, δύναμης.
Ανατρεπτική και πολυσύνθετη, δίνει ζωή μέσα από την ζωή της.
 
 
afisa gynaika
 

Το νέο Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, που προήλθε από τις εκλογές στις 16/06/2021, συγκροτήθηκε σε σώμα την 22/06/2021.

Η νέα του σύνθεση έχει ως εξής:

1.    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Αναστάσιος Νικολάου

2.    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Μανώλης Λεκάκης

3.    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Παναγιώτης-Αλέξανδρος Ματθαίος

4.    ΤΑΜΙΑΣ                                                   Χρήστος Ρηγάκης

 

ΕΦΟΡΟΙ

 

5.    ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ                          Κωνσταντίνος Παρασκάκης

6.    ΓΡΑΦ. ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ          Στέλλα Κουτσουπάκη

7.    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                       Ιωάννα –Ευαγγελία Πετράκη

8.    ΤΡΙΓΩΝΟΥ                                               Κωνσταντίνος Μάμαλης

9.    ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΥΛΙΚΟΥ                   Σπυριδούλα Τσιλιγιάννη

 

 

Εκπρόσωπος  στην ΕΙΟ     Αναστάσιος Νικολάου

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.    Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος

2.    Εμμανουήλ Μπενιουδάκης

3.    Γεώργιος Κανελάκης

 

 

iox gs

 

Η Γενική Συνέλευση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 18:30 στα γραφεία του Ομίλου, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι τα ταμειακώς τακτοποιημένα πρόσωπα που είναι μέλη για τουλάχιστον ένα έτος.  Για τους σκοπούς της Γενικής Συνέλευσης θα θεωρούνται ταμειακώς τακτοποιημένα τα μέλη που έχουν πληρώσει τις συνδρομές του 2019 και 2020.

 Θέματα ημερήσιας διάταξης:
 - Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 - Οικονομικός απολογισμός 2020 και 2019.
 - Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
 - Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 - Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών
 - Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.

Παρακαλούνται τα μέλη να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση του Ομίλου.  Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.  Τα μέλη που επιθυμούν έχουν πληρώσει τις συνδρομές των δύο τελευταίων χρόνων θα θεωρούνται ταμειακώς τακτοποιημένα.

 

IOX LOGO Copy

 

Σελίδα 1 από 39