Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Το νέο του ιστορικό μυθιστόρημα παρουσιάζει στα Χανιά ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος.

Πρόκειται για το “γινάτι,  ο σοφός της λίμνης” (εκδόσεις Ψυχογιός) η παρουσίαση του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαίου στις 8 το βράδυ στο Νεώριο Μόρο, στο παλιό λιμάνι.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιπωλείο KOYKOYBOOK και οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του έργου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917∙ της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο∙ της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά∙ της εκστρατείας στη Μικρά Ασία∙ της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών∙ του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Συνάμα ακολουθούν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων, και γενικότερα την ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου.

Στην ίδια πατρίδα συνυπάρχουν ή συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα∙ σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανακατώνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες∙ κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας.

 

 
 
 

 

15727 KALPOYZOS GINATI KOUKOUBOOK 35x50