Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Η Ιταλική αυτή αυτοσχέδια κωμωδία γεννήθηκε στην Ιταλία στα χρόνια της Αναγέννησης, (1550-1770) , και αποτέλεσε «την πρώτη σχολή επαγγελματιών ηθοποιών» . Αυτό το αυτοσχέδιο παίξιμο, είναι μοναδικό στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεάτρου , γιατί λύτρωνε τον ηθοποιό από κάθε λογής κείμενο .'Ετσι, η Commedia dell' Arte θα αποτελέσει την κυριότερη μορφή ψυχαγωγίας στην Ευρώπη η οποία στηρίζεται στους "χαρακτήρες" / "maschere", που γεννήθηκαν αυθόρμητα, όταν οι λαϊκοί θεατρίνοι των διάφορων πόλεων της Ιταλίας (Νάπολη, Μπέργκαμο, Μπολόνια, Βενετία κ.α.) επινόησαν , στολή, μάσκα, κινήσεις και τρόπο ομιλίας .
Ο όρος Commedia dell'Arte, δεν σημαίνει καλλιτεχνική κωμωδία, ή κωμωδία τέχνης. Με την ευρύτερη του έννοια , σημαίνει την δεξιοτεχνία, την ιδιαίτερη ικανότητα να εκτέλεσης ενός θεατρικού δρώμενου.
Η Commedia dell' Arte , διαδόθηκε ευρέως στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, όπου έγινε γνωστή με το όνομα Comédie Italienne.

 Commedia dell' Arte ή Comédie Italienne, αποτελεί την πιο απλουστευμένη μορφή θεάτρου του κόσμου: ένα πατάρι, μουσική και ένας Zanni/μπουφόνος/κωμικός που διασκεδάζει τον κόσμο. Ο αρχικός πυρήνας της Commedia ell'Arte, ως κωμωδίας με μάσκες , εντοπίζεται εύκολα στο κωμικό ντουέτο του Zanni και του Pantalone , του Pulcinella και του Arlecchino ... 

240219 ITALIA