Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Ανακοίνωση ΙΟΧανίων

ΕκτύπωσηE-mail Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 13:31

Χανιά, 22/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, μετά από συνεδρίαση του, δηλώνει την ανεπιφύλακτη συμπαράσταση του στα θύματα αθλητές της σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. 

Η Ιστιοπλοΐα είναι το Ολυμπιακό άθλημα που έχει φέρει τις περισσότερες συγκινήσεις στους Έλληνες απανταχού γης, με πρεσβευτές και τη Σοφία Μπεκατώρου. Αποτελεί πόλο κοινωνικοποίησης, διαπαιδαγώγησης και καλλιέργειας των αθλητικών ιδεωδών, όπως το «ευ αγωνίζεσθε» που αποτελεί θεμελιώδη κανόνα της. Συγχρόνως, στόχος της είναι να διαμορφώσει υγιείς αθλητές αλλά και ισχυρούς χαρακτήρες με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Τέτοιου είδους γεγονότα είναι παντελώς ξένα και απέχουν παρασάγγες από τον αγώνα που κάνουμε στα σωματεία μας για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων που θα πάρουν το μέλλον του αθλητισμού αλλά και της χώρας στα χέρια τους. Επίσης στηλιτεύουμε την καθυστερημένη και άτυχη αντίδραση της ΕΙΟ με τα δελτία τύπου που εξέδωσε χωρίς σύγκλιση του ΔΣ. Τέλος, ζητούμε να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες μαζί με την Πολιτεία για τη διερεύνηση αλλά και την άμεση λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.


Με Εκτίμηση
Για το ΔΣ

IOX LOGO Copy