Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Εντυπωσιακό θέαμα στο "Match Race Αρκάδια 2012"

ΕκτύπωσηE-mail Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2012 12:31

match-race-j24-rethymno01

Εντυπωσιακό θέαμα επεφύλασσε ο διασυλλογικός αγώνα "Match Race Αρκάδια 2012" με σκάφη J24 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου το περασμένο σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου. Πέντε πληρώματα με ένα ζεύγος σκαφών, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στο λιμάνι του Ρεθύμνου, σε ένα στίβο ο οποίος χάρισε τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες.

Εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων πολύ καλή ήταν η παρουσία του πληρώματος του Νίκου Ζαχαριουδάκη που κατέκτησε τη 2η θέση, έχοντας μαζί του, τους Ματθαίο Χροντάκη, Σταυρούλα Ψούνη, Παρασκευά Τζεδάκη και Τάσο Νικολάου.

Όσον αφορά το πλήρωμα του Μιχάλη Οικονόμου, επίσης του Ι.Ο.Χ., κατετάγη στην 5η θέση, έχοντας μαζί του τους Γιάννη Γιακουμιδάκη, Ανδρέα Βερυκάκη, Γιάννη Μαντωνανάκη και Ηρώ Τσαγκαράκη.

match-race-j24-rethymno02

Στις δύο ημέρες που διήρκησε ο αγώνας πραγματοποιήθηκαν 2 round robin, των 10 match έκαστο.

Ο καιρός ήταν αρκετά δυνατός αφού μέσα στο λιμάνι έπνεαν άνεμοι σταθερής μεν διεύθυνσης από τις 340 μοίρες το Σάββατο (10/11) και από τις 30 μοίρες την Κυριακή (11/11), έντασης από 8-16 knots, γεγονός που ανέδειξε την ευελιξία των σκαφών αλλά και τις ικανότητες των πληρωμάτων.

Το Σάββατο (10/11) ολοκληρώθηκε το πρώτο Round Robin, αλλά την Κυριακή (11/11) έγιναν οι 9 από τις 10 κούρσες του 2ου Round Robin αφού βάσει των οδηγιών πλου, το χρονικό όριο δεν επέτρεπε το 10ο match. Σύμφωνα με την προκήρυξη και τις οδηγίες πλου του αγώνα, τα αποτελέσματα προέκυπταν από τις μέχρι τότε νίκες των πληρωμάτων. Όμως, η έκπληξη περίμενε τους αγωνιζόμενους αφού η πρώτη ομάδα ήταν ξεκάθαρα μπροστά με 7 νίκες συνολικά στις 19 κούρσες και τα υπόλοιπα 4 πληρώματα σε ισοβαθμία με 3 νίκες έκαστο.

Φυσικά οι ισοβαθμίες λύθηκαν βάσει των κανονισμών όπως προέβλεπαν οι οδηγίες πλου και η τελική κατάταξη όρισε την σειρά των νικητών ως εξής:

1η θέση το πλήρωμα της Χριστίνας Γαράκη με τους: Μάνο Αγγελάκη, Γιώργο Μακριδάκη, Γιώτα Ρηγοπούλου και Στέλλα Λενακάκη από τον ΝΟΓΚ και τον ΙΟΗ.

2η θέση το πλήρωμα του Νίκου Ζαχαριουδάκη από τον Ν.Ο. Χανίων με πλήρωμα τους Ματθαίο Χροντάκη, Σταυρούλα Ψούνη, Παρασκευά Τζεδάκη και Τάσο Νικολάου από τον Ι.Ο. Χανίων.

3η θέση το πλήρωμα του Γιώργου Βιτσάκη από τον Ι.Ο. Πανεπιστημίου Κρήτης με πλήρωμα τους Γιώργο Χαλαμπαλάκη, Γεωργία Ανδρουλακάκη, Σταυρούλα Τσούκαλη, Μαρία Σεβαστή και Γιώργο Χριστοφοράκη. 

4η θέση το πλήρωμα του Μάνου Τσουπάκη από τον Ι.Ο. Ρεθύμνου με πλήρωμα τους Γιώργο Πολιουδάκη, Μπάμπη Γεωργουλάκη, Μάνο Χριστοφάκη και Ιωάννα Πετροπούλου.    

5η θέση το πλήρωμα του Μιχάλη Οικονόμου από τον Ι.Ο. Χανίων με πλήρωμα τους Γιάννη Γιακουμιδάκη, Ανδρέα Βερυκάκη, Γιάννη Μαντωνανάκη και Ηρώ Τσαγκαράκη.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Ρεθύμνου μέσα σε ένα κρητικό και πολύ ζεστό κλίμα φιλοξενίας.
Επιτροπές και αγωνιζόμενοι ευχαριστούν θερμά τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου.