Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Αγώνας της Κλάσης J24 το Σαββατοκύριακο (16 & 17/11) στη Σούδα

ΕκτύπωσηE-mail Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 13:52

J24

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα ιστιοπλοΐας για την Κλάση J24 για το 2013 που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου στον Κόλπο της Σούδας και ο οποίος εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου για τα 100 χρόνια της ιστορικής Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Εννέα σκάφη από την Κρήτη και την Αθήνα αναμένεται να διαγωνιστούν στον Κόλπο της Σούδας με τον συναγωνισμό να αναμένεται σκληρός καθώς οι πρώτες 3 θέσεις στο Ranking List κρίνονται από αυτόν τον αγώνα.

Συνολικά, θα πάρουν 85 ιστιοπλόοι, ανάμεσα στους οποίους και δύο πληρώματα από τα Χανιά. Πρόκειται για τα σκάφη "Νικόλας" με κυβερνήτη τον Μιχάλη Οικονόμου και "Ariba" με κυβερνήτη το Νίκο Ζαχαριουδάκη.

Θα πραγματοποιηθούν 6 ιστιοδρομίες όρτσα πρίμα, 4 ναυτικά μίλια έκαστη. Οι αγώνες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου και θα τελειώσουν περίπου στις 5 το απόγευμα ενώ την Κυριακή οι ώρες θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Μετά το τέλος του αγώνα, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, θα ακολουθήσουν οι απονομές στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Χανίων, στο Νεώριο Μόρο. Προσκεκλημένη θα είναι η κυρία Ζαχαρένια Σημαντηράκη, ειδική συνεργάτης των Ιστορικών Αρχείων του κράτους, η οποία θα μιλήσει -σε μία σύντομη παρουσίαση με slights- για το ιστορικό της Ενώσεως.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων. Υποστηρικτές είναι ο Ναύσταθμος Κρήτης, το κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και το Ίδρυμα Ερευνών και Ιστορικών Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" που αποτελεί και τον αθλοθέτη.