Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Ανακοίνωση από την Εφορία Ανοικτής Θάλασσας για το ατύχημα των ναυτοπροσκόπων

ΕκτύπωσηE-mail Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013 12:49

Nautoproskopoi-atyxima

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τα μέλη του για τη ναυτοσύνη και τον αλτρουισμό που επέδειξαν στο γεγονός προσάραξης στα αβαθή, λέμβου.

Μετά από την πληροφορία ότι λέμβος με ιστία των ναυτοπροσκόπων είχε εξοκείλει στα αβαθή, άμεσα στο σημείο, έπλευσαν τα σκάφη του Ομίλου μας και συγκεκριμένα το ιστιοφόρο "ΑΝΕΜΟΣ" με πλήρωμα τους Γρηγόρη Κνιθάκη, Γιάννη Μυλωνάκη και Μανώλη Μαμαλουκάκη. Επίσης, το φουσκωτό σκάφος με τον εκπαιδευτή, Βασίλη Πολίτη. Τα δύο σκάφη παρίστατο από θαλάσσης στην μεταφορά του πληρώματος στην στεριά και εν συνεχεία πρόσδεσαν και ρυμούλκησαν την λέμβο με ασφάλεια στο Λιμάνι των Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ναυτοπρόσκοποι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική βόλτα μέσα στο Ενετικό Λιμάνι. Φτάνοντας κοντά στην ακτή Κουντουριώτη, στο σημείο όπου βρίσκεται η σημαία στο Φρούριο Φιρκά, η λέμβος γύρισε με σκοπό να κατευθυνθεί και πάλι στο εσωτερικό του λιμανιού, αλλά στη "μπούκα", το  ρεύμα τη κτύπησε. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να μπει μπροστά η μηχανή έτσι ώστε να γυρίσει η λέμβος, αλλά έσπασε η βάση και έπεσε στη θάλασσα ενώ οι πλάγιοι άνεμοι έριξαν το σκάφος στην ξέρα. Όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, ανεβαίνοντας στη στεριά, με τη βοήθεια των έμπειρων ιστιοπλόων του Ι.Ο.Χ. να αποβαίνει καταλυτική.