Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Συνέντευξη τύπου για την εβδομάδα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

ΕκτύπωσηE-mail Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2013 11:38

IMG_720_

Ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιουνίου και θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών (26η Ιουνίου). Εκπρόσωποι του Ναυτικού και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) βρέθηκαν την Παρασκευή (21/6) στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου του Μόρο παραχωρώντας συνέντευξη τύπου.

Fragomixelakis_

Πρώτος πήρε το λόγο ο Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ε.ΣΥ.Ν. λέγοντας πως: «στο παρελθόν είχαμε συνεργαστεί με διάφορα Σωματεία, κυρίως ποδοσφαιρικά και καλαθοσφαίρισης. Φέτος υπήρξε η ευτυχής συγκυρία ότι λόγω της συνεργασίας μας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών θα ερχόταν να πλαισίωνε τις εκδηλώσεις μας η κυρία Κοζομπόλη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και η οποία έχει ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα. Αυτό ενδυνάμωσε την επαφή του Ε.ΣΥ.Ν. με τα αθλήματα της θαλάσσης και του υγρού στίβου κι επομένως με τον Ιστιοπλοϊκό και τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τους δύο Ομίλους οι οποίοι πολύ ευχαρίστως δέχτηκαν να συνεργαστούν μαζί μας και το τελευταίο δίμηνο σχεδόν που βρισκόμαστε σε συνεννόηση, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για να διαρκέσει αυτή η συνεργασία σε βάθος χρόνου».

Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου, μίλησε η γενική γραμματέας Λία Κρασαδάκη, επισημαίνοντας ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ενώνει δυναμικά τη φωνή του μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών μετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί μαζί με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Πιστεύουμε ότι επειδή προερχόμαστε από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η άθληση είναι η καλύτερη ασπίδα που μπορεί να υπάρξει για τα παιδιά μας κατά των ναρκωτικών, της εξάρτησης και γενικώς όλων των προβλημάτων που η σύγχρονη κοινωνία εγκυμονεί».

Πρώτη σε σειρά εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα για τη μάχη κατά των ναρκωτικών θα είναι ο αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Nikolaou_

Ο Τάσος Νικολάου, γενικός γραμματέας του Ι.Ο.Χ., δήλωσε: «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος από το κάλεσμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και να συμμετέχει μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Ν.Ο. Χανίων στις εκδηλώσεις που υψώνουν τη φωνή τους κατά της μάστιγας του αιώνα για τη νέα γενιά, των ναρκωτικών. Μας πλησίασαν οι άνθρωποι του Ε.ΣΥ.Ν. και μόλις έγινε η πρόταση ο Ι.Ο.Χ. δέχτηκε να φιλοξενήσει τον κύριο όγκο των εκδηλώσεων στο "σπίτι" του, στο Νεώριο Μόρο και να αφιερώσει τον αγώνα ανοικτής θάλασσας που διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Γραμβούσα, στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Η ευαισθησία όλων των αθλητικών σωματείων μέσω της πρωτογενούς πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών είναι προς την κατεύθυνση να δοθούν διέξοδοι στα παιδιά και να μείνουν πέρα από κάθε είδους εξάρτηση».