Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Αποτελέσματα Αγώνα "Ένωση της Κρήτης"

ΕκτύπωσηE-mail Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 20:03

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ «ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

myria-enosikritis-dek2015-ioannapetraki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διήμερος αγώνας με την επωνυμία "Ένωση της Κρήτης". Ο αγώνας καθιερώθηκε από 10ετίας από τον ΙΟΧ και συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου όσο και με την επέτειο εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγ. Νικολάου και των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης κατά τους βαλκανικούς πολέμους 1912 -1913. Ο αγώνας έγινε με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων , του Δήμου Χανίων, και με τη βοήθεια του Ναυστάθμου Κρήτης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, του ΙΝΚΑ, της Σύγχρονης Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Στον διήμερο αγώνα πήραν μέρος 40 και πλέον μάχιμοι ιστιοπλόοι με σκάφη του ΙΟΧ και του ΝΟΧ. Την πρώτη μέρα το Σάββατο 5/12 έγιναν 3 ιστιοδρομίες στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμένος Χανίων όρτσα πρίμα 4νμ εκάστη. Την Κυριακή 6/12 διεξήχθη η 4η και τελευταία ιστιοδρομία με εκκίνηση από το θαλάσσιο χώρο ανοικτά από τις γκαταστάσεις του ΙΟΧ και διαδρομή το περίπλου της νησίδας Θεοδωρού και επιστροφή 14νμ.

Οι αγώνες αυτοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η ιστιοπλοΐα στα Χανιά μας από τους αγωνιζόμενους ιστιοπλόους και της διοργάνωσης. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι μεταβλητοί. Οι εναλλαγές αυτές δυσκόλεψαν την επιτροπή του αγώνα για το στήσιμο του στίβου αλλά έδωσε την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να επιδείξουν τις κανότητές τους.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε του ΜΥΡΙΑ του ΙΟΧ, με κυβερνήτη τον Μαρίνο Σταύρο και πλήρωμα τους: Πετράκη Γιώργο, Παπαδάκη Γιώργο, Κουπουτζή Σταύρο, Παντζέκο Παναγιώτη, Αργυροπούλου Μάρη.

Δεύτερο σκάφος το ΑΙΘΡΑ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους: Οδυσσέας Πόταγας, Αλεξ. Αλεξίου.

Τρίτο το Πανεφη ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μπαρμπόπουλο Εμμ. και πλήρωμα τους: Νίκο Ρώτα, Δημ. Αναστασιάδη, Πάνο Μπαρμπόπουλο, Εμυ Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Σταγάκη,

Κώστα Λουκάκη, Θοδωρή Γιανερίδη.

Τέταρτο σκάφος το ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Κων/νο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους: Δημ Γαγάρα, Κλ.Αναστασάκη, Κων/νος Πλανάκης, Κων/νος Καβαλινάκης, Αρ.
Κοτόπουλος, Ειρήνη Ντάφη.

Πέμπτο το ΑΝΕΜΟΣ του ΙΟΧ, με κυβερνήτη το Γρηγόρη Κνιθάκη, και πλήρωμα τους: Τσεκούρα Ειρήνη, Κογχυλάκη Μαρία, Λίτσα Άρη, Νίκο Τζανάκη.

Έκτο το ΑΛΜΥΡΑ του ΝΟΧ με κυβερνήτη το Ναναδάκη Δημήτρη.

'Εβδομο το ΓΛΑΥΚΗ ΙΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη το Μάμαλη Κων/νο.

Ο ΙΟΧ ευχαριστεί την επιτροπή των αγώνων για την άψογη διοργάνωση τους κ. Νικολάου Τάσο, Αργυροπούλου Μάρη, Γιώργο Μαρκάκη, Ανδρέα Κουτσαντωνάκη, Θανάση Γκιόκα, την Ιωάννα Πετράκη για τις φωτογραφίες της και όσους βοήθησαν για την επιτυχία της ιστιοπλοϊκής περιόδου αυτής.

Με τον αγώνα αυτό έκλεισε μια ακόμα επιτυχημένη ιστιοπλοϊκή περίοδος για το 2015.

Όσοι φίλοι ιστιοπλόοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες την επόμενη ιστιοπλοϊκή περίοδο μπορούν να συμπληρώσουν την κάρτα "κάλεσμα για ιστιοπλοϊκές εξόδους" (http://www.iox.gr/call-for-sailing-outings.html) που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΙΟΧ .

Από το Τμήμα Ανοικτής Θάλασσας