Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Αγώνας ανοικτής θάλασσας "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ"

ΕκτύπωσηE-mail Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 18:33

deykalionas 2

Στις 16-17/4/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένας ακόμη ιστιοπλοϊκός αγώνας σκαφών ανοικτής θαλάσσης που διοργάνωσε ο ΙΟΧ και εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης υπο την εποπτεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ιστιοδρομίες (ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ 1 & 2)
Το Σάββατο 16/4 ΧΑΝΙΑ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ 13 νμ.
Την Κυριακή ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ – ΧΑΝΙΑ.
Το Σάββατο μετά την εκκίνηση τα πληρώματα βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπάνιο φαινόμενο για τα Χανιά σε πυκνή ομίχλη σε σημείο που μερικές φορές τα σκάφη να πλέουν λόγω χαμηλής ορατότητας με την βοήθεια βοηθητικών συσκευών (ραντάρ, gps).
Η χαμηλή ένταση του ανέμου δεν βοήθησε τα σκάφη να τερματίσουν στον προκαθορισμένο χρόνο αυτό όμως έδωσε την δυνατότητα στα πληρώματα να απολαύσουν ένα ωραίο απογευματινό στην περιοχή του Κολυμβαρίου και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του, το γραφικό λιμάνι του Κολυμβαρίου τους κόλπους Μένιες, Χοιρονήσια .
Στον αγώνα της Κυριακής οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες με ασθενείς ανέμους με προοδευτική εξασθένηση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα να επιδείξουν τις ικανότητες τους και σε χαμηλό άνεμο.
Πρώτο σκάφος αναδείχτηκε το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ με κυβερνήτη τον Μπαρμπόπουλο Μανώλη και πλήρωμα τους Μπαρμπόπουλο Παναγιώτη, Σταγάκη Ιωάννη, Αναστιάδη Δημήτριο, Παπακωνσταντίνου Αιμιλία, Λαβούτα Νεκταρία, Παπαδάκη Γιώργο.

deykalionas30
Δεύτερο σκάφος το ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο και πλήρωμα τους Κοτόπουλο Αριστοτέλη, Ποτάγα Οδυσσέα, Ντάφη Ειρήνη, Αναστασάκη Κλεάνθη.
Τρίτο σκάφος τον ΑΝΕΜΟΣ με κυβερνήτη τον Κνιθάκη Γρηγόρη και πλήρωμα την Ειρήνη Τσεκούρα.
Ο ΙΟΧ ευχαριστεί τον Μανώλη Τζανάκη για την βοήθεια που παρείχε για το στήσιμο του θαλάσσιου στίβου στο Κολυμβάρι.
Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ήταν γιός του Μίνωα και συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία και στο κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου.


Από την Εφορία Ανοικτής θάλασσας