Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Οδυσσέας Μάμαλης: «Μακάρι να μπω στην Εθνική»

ΕκτύπωσηE-mail Σάββατο, 06 Απρίλιος 2013 16:22

Mamalis1
Ευτυχισμένος για την πολλή μεγάλη επιτυχία να είναι ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Τριγώνου στο αγώνισμα των Laser 4.7 δηλώνει ο Οδυσσέας Μάμαλης.

Ο 15χρονος ιστιοπλόος δηλώνει σε συνέντευξη του ότι τα συγχαρητήρια που δέχτηκε για ό,τι κατάφερε, ήταν πάρα πολλά τόσο από τους ανθρώπους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων όσο και από τους φίλους του. Για τον Οδυσσέα, η ιστιοπλοΐα είναι το αγαπημένο του άθλημα αλλά τονίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται να το ακολουθήσει στο μέλλον επαγγελματικά. Πάντως στόχος του είναι η διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα.

Πώς αισθάνεσαι για την επιτυχία σου να είσαι ο νικητής στο αγώνισμα των Laser 4.7;

Και για μένα αλλά και για τον Όμιλο είναι μία πολλή μεγάλη επιτυχία. Στο παρελθόν είχα φέρει καλές κούρσες εκτός από μία που είχα έρθει 10ος. Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Ποια είναι τα μηνύματα που έλαβες μετά την επιτυχία σου; Από τους ανθρώπους του Ομίλου έως τους φίλους σου.

Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια! Νομίζω ότι ο έφορος, ο Βασίλης Κοζωνάκης χάρηκε πιο πολύ απ’ όλους. Μου έδωσε τα περισσότερα συγχαρητήρια. Σίγουρα χάρηκε κι ο προπονητής μου, ο Βασίλης Πολίτης αλλά και οι φίλοι μου. Όλοι με συνεχάρησαν και φυσικά αυτό με ικανοποίησε.

Mamalis2

Τι προϋποθέτει να καταφέρεις να κερδίσεις ένα τέτοιο αγώνισμα, στο οποίο κιόλας παίρνουν μέρος πάρα πολλοί αθλητές; Πόσες ώρες δουλειά προϋποθέτει αυτό που κατάφερες;

Μόνο προπόνηση σε όλους τους αέρηδες. Δηλαδή, να είσαι όσο πιο συχνά μπορείς στον Όμιλο και να κάνεις προπόνηση με τον πιο δυνατό ή με τον πιο σιγανό αέρα.

Πώς εκλαμβάνεις την επιτυχία σου; Σου δημιουργεί προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια; Ποιος είναι ο στόχος σου;

Τώρα έπεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα και θέλω να καταλάβω την καλύτερη δυνατή θέση. Ελπίζω να είμαι μέσα στη δεκάδα. Για το μέλλον δεν σκοπεύω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ιστιοπλοΐα, εννοώ να κυνηγήσω τυχόν Ολυμπιακούς Αγώνες και τέτοια πράγματα. Παραμένει όμως το αγαπημένο μου άθλημα.

Εάν σου προσφερόταν όμως η ευκαιρία και έβλεπες ότι είχες τις δυνατότητες, δεν θα το έκανες;

Επαγγελματικά όχι. Και ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία. Θα στερούμουν το σχολείο, τους φίλους μου και αν μη τι άλλο και οικονομικά θα ήταν ασύμφορο για μένα να ταξιδεύω συνέχεια στην Αθήνα.

Στόχος σου είναι να μπεις στην Εθνική ομάδα;

Μακάρι να μπορέσω να μπω αλλά αυτή τη στιγμή οι αθλητές που ανταγωνίζομαι είναι πάρα πολλοί. Από τις υπόλοιπες περιφέρειες. Κι από τη δική μας όμως, δεν είναι ότι οι άλλοι ήταν κακοί κι εγώ ο καλός. Οι έξι πρώτοι ήταν πολύ καλοί. Νομίζω όμως ότι μπορώ να τους περάσω και γιατί όχι να βγω και μέσα στην πεντάδα.