Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Πολυνίκης ο Ι.Ο. Χανίων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης & Νήσων Νοτίου Αιγαίου!

ΕκτύπωσηE-mail Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 20:17

periferiako-Kypello
Με την κατάκτηση του Κυπέλλου ως πολυνίκης σύλλογος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Κρήτης & Νήσων Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 23 έως και την Τρίτη 25 Μαρτίου στη Ρόδο.

Ο χανιώτικος Όμιλος σημείωσε μεγάλες επιτυχίες και στις δύο κατηγορίες, τόσο στην Optimist όσο και στην Laser 4.7, με το σημαντικότερο γεγονός να είναι ότι έξι από τα οκτώ παιδιά που πήραν μέρος, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο για την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που πέρσι, μονάχα ένας αθλητής, ο Οδυσσέας Μάμαλης μπόρεσε να έχει αυτή τη δυνατότητα, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη των προσδοκιών ενόψει των Πανελληνίων πρωταθλημάτων της Ε.Ι.Ο.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων κατετάγη στην 1η θέση του Περιφερειακού πρωταθλήματος, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριές του κατέκτησαν (τις πρώτες θέσεις) την υψηλότερη βαθμολογία των δύο κατηγοριών.

Ειδικότερα, ο Οδυσσέας Μάμαλης συνεχίζοντας την περσινή πολύ καλή του παρουσία στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά ήταν δεύτερος στη γενική των Laser 4.7 και πρώτος στα αγόρια. Ο Νίκος Κοζωνάκης, στα Optimist ήταν 1ος στα 11χρονα, 2ος στα αγόρια και 3ος στη γενική κατάταξη, ενώ ακόμη, η Ναταλία Νίλσεν ήταν 3η στα κορίτσια στα Laser 4.7.

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Optimist όπου έλαβαν μέρος 71 παιδιά, ήταν η εξής: 

1ος Χρήστος Μπόμποτας Ν.Ο. Πάρου
2η Πωλίνα Μαλατέστα Ν.Ο. Πάρου
3ος Νίκος Κοζωνάκης Ι.Ο. Χανίων
---
55η Μαρία Κοζωνάκη Ι.Ο. Χανίων

Και στα Laser 4.7 (35 συμμετοχές)

1η Μαρία Καρακιαούρη Ν.Ο. Ρόδου
2ος Οδυσσέας Μάμαλης Ι.Ο. Χανίων
7η Ναταλία Νίλσεν Ι.Ο. Χανίων
8ος Δημήτρης Αλευράκης Ι.Ο. Χανίων
9η Δήμητρα Χριστοφορίδη Ι.Ο. Χανίων
14ος Λευτέρης Μανιουδάκης Ι.Ο. Χανίων
21ος Γιώργος Λαμπρινάκης Ι.Ο. Χανίων

Τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εξασφάλισαν ο Νίκος Κοζωνάκης στα Optimist και οι Οδυσσέας Μάμαλης, Ναταλία Νίλσεν, Δημήτρης Αλευράκης, Δήμητρα Χριστοφορίδη και Λευτέρης Μανιουδάκης στα Laser 4.7.

Να σημειωθεί πως ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων ο οποίος απέδειξε πως είναι το πιο επιτυχημένο τη δεδομένη περίοδο σωματείο τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης και νησιών Νοτίου Ελλάδας, είχε τη μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια του πρωταθλήματος, που ήταν η Μαρία Κοζωνάκη, γεννημένη το έτος 2005.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων καλεί τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου να έρθουν κοντά του με την έναρξη των νέων Τμημάτων Τριγώνου από το Μάιο, για να γευτούν από κοντά τη δύναμη του αέρα και τις συγκινήσεις που μόνο η θάλασσα μπορεί να προσφέρει.