Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Γνωριμία για μαθητές Δημοτικών με την ιστιοπλοΐα (pics)

ΕκτύπωσηE-mail Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 18:21

Στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων είχαν την ευκαιρία να βρεθούν την Παρασκευή το πρωί δεκάδες μικροί μαθητές από το Δημοτικό σχολείο Αλικιανού και το ιδιωτικό "Μαυροματάκη".
 
IMG 8150
 
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην εγκαταστάσεις, φόρεσαν εξοπλισμό και με τη βοήθεια του προπονητή, Βασίλη Σωτηρίου, βρέθηκαν μέσα σε σκαφάκια, έχοντας μία βιωματική εμπειρία με το συναρπαστικό άθλημα της ιστιοπλοΐας.
 IMG 8225
 
IMG 8195
Ο πρόεδρος του Ι.Ο. Χανίων, Τάσος Νικόλαου, σημείωσε ότι, «με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τα πρώτα 60 παιδιά από δύο Δημοτικά Σχολεία τα οποία προσπαθήσαμε να μυήσουμε στην ιστιοπλοΐα και να πάρουν έτσι μια πρώτη γεύση από τη θάλασσα και τη χαρά του να ταξιδεύεις με πανί. Ευχόμαστε να ήταν ένα ευχάριστο τρίωρο για εκείνα μακριά από το σχολείο τους».
 
 IMG 8252
Συγκεκριμένα, η παρουσία των μαθητών στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο και η γνωριμία τους με την ιστιοπλοΐα εντάσσεται στις "Καινοτόμες αθλητικές δράσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων", που αποτελεί μία σύμπραξη από πέντε Δημοτικά σχολεία των Χανίων, το 10ο, το 11ο, το Δημοτικό Αλικιανού, το Δημοτικό Κανδάνου και το ιδιωτικό "Μαυροματάκη".
 
IMG 8185
Ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων "Μαυροματάκη", Κώστας Μανωλάκης, σημείωσε ότι, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που για 5η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε αυτή τη δράση μαζί με τα συνεργαζόμενα σχολεία. Φέτος το πρόγραμμα περιλάμβανε κατασκήνωση, σκοποβολή, τοξοβολία και ιστιοπλοΐα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, τον πρόεδρο Τάσο Νικολάου και τον προπονητή Βασίλη Σωτηρίου για την ενημέρωση που παρείχαν στα παιδιά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιστιοπλοΐα και όλη αυτή την εμπειρία που βίωσαν, μπαίνοντας μέσα στη θάλασσα με τα βαρκάκια, γνωρίζοντας έτσι από κοντά το πώς είναι να μπορούν να ταξιδεύουν με πανιά».
 IMG 8139
Τέλος, ο Κώστας Ορφανουδάκης από το Δημοτικό Αλικιανού τόνισε ότι, «με αφορμή τον εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας συγκεντρωθήκαμε στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, όπου τα παιδιά βίωσαν μια πολύ όμορφη εμπειρία να βρεθούν μέσα σε σκαφάκια και να είναι μέσα στη θάλασσα».
 
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα 21 του μήνα, θα ακολουθήσουν οι μαθητές από τα υπόλοιπα τρία Δημοτικά τα οποία με τη σειρά τους θα βρεθούν στον Ι.Ο. Χανίων.
 
IMG 8155
 
IMG 8152
 
IMG 8148