Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Με τη διατήρηση των θέσεων τους στην τελική κατάταξη τελείωσε το πανελλήνιο "optimist" στην Ιτέα

ΕκτύπωσηE-mail Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 02:00

national_oprimist_2011

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ "OPTIMIST" ΤΟΥ ΙΟΧ

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, στον Αργυρό στόλο ο Οδυσσέας Μάμαλης τερμάτισε τελικά στην 177η ( στη γενική κατάταξη)και 100ος στον στόλο του,  ενώ ο Αλευράκης στον Χάλκινο, τερμάτισε 40ος στον δικό του, και στη 230η θέση, σε σύνολο 297 συμμετεχόντων.

Ο προπονητής Βασίλης Πολίτης έβγαλε θετικά συμπεράσματα από την παρουσία των αθλητών του, που με 3 χρόνια προπόνηση έφτασαν να αγωνίζονται με παιδιά που είχαν διπλάσια χρόνια από αυτούς και πολλαπλάσια εμπειρία από ένα στόλο που σε πλήθος δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος για πρώτη φορά.

Οι μικροί ιστιοπλόοι πρώτα από όλα πρέπει να υπερνικήσουν το δέος από την πληθώρα των σκαφών που συνωστίζονται στη γραμμή εκκίνησης αφού 100 και πλέον σκάφη διεκδικούν μια θέση στην πρώτη γραμμή , γεγονός που θέλει εμπειρία και πάνω από όλα να έχεις ξαναζήσει. Μετά να νικήσουν τον εαυτό τους και να έχουν αυτοσυγκέντρωση, έτσι ώστε να κάνουν αυτό που τους έχει εκπαιδεύσει ο προπονητής τους, βγάζοντας το 110% των δυνατοτήτων τους.

Με τα δεδομένα αυτά ο ΙΟΧ συγχαίρει τον Οδυσσέα και τον Δημήτρη, αλλά και τον προπονητή τους Βασίλη Πολίτη, και τους υπόσχεται ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε του χρόνου να είναι ανταγωνιστικότεροι και να βρεθούν σε θέσεις που ανταποκρίνονται στην δουλειά που έχουν κάνει.

Να πούμε ότι από την Κρήτη στον Αργυρό στόλο η καλύτερη θέση που υπάρχει είναι από το Ηράκλειο στην 171η θέση με την Λεώνη Σμυρλή.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια στην ΕΙΟ, τον Ναυτικό Ομιλο Ιτέας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που σε δύσκολους καιρούς σήκωσαν το βάρος μιας τόσο απαιτητικής διοργάνωσης.