Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ U16 ο ΙΟΧανίων

ΕκτύπωσηE-mail Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2022 12:12

 

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ U16

Ένας μεγάλος αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας από 5 έως και 9 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ U16 που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ιστιοπλόοι έχουν γεννηθεί το διάστημα 2007-2009, οι 12χρονοι που συμμετείχαν στην πανελλήνια πρόκριση του 2022, καθώς οι πρώτοι 6 αθλητές και αθλήτριες που έτρεξαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 του 2022.

Στο πρωτάθλημα αναμένεται να αγωνιστούν 250 περίπου αθλητές και αθλήτριες.

Συγκεκριμένα ο Ιστιοπλοικός Όμιλος Χανίων συμμετέχει με τους : Σινάνη Κωνσταντίνα, Μπούρα Έλενα, Φυλλαδιτάκη Γιώργο και Νικολάου Άγγελο, με προπονητή τον Σωτηρίου Βασίλη.

istioploia 3

Η πρώτη ιστιοδρομία θα γίνει την Πέμπτη και σύμφωνα με την προκήρυξη έχουν προγραμματιστεί 11 κούρσες.

Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και σε αυτόν θα τηρηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της επιστημονικής επιτροπής της ΕΙΟ όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη επιτροπή της ΓΓΑ.

Την πρώτη ημέρα του αγώνα το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε ζωή» θα κάνει ενημέρωση και δειγματοληψία σε όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δωρεάς μυελού των οστών.

Το πρωτάθλημα Οπτιμιστ επιλέχθηκε, διότι θα συμμετάσχουν πολλά νέα παιδιά και οι γονείς τους βρίσκονται σε τέτοια ηλικία που αν επιθυμούν μπορούν να γίνουν εθελοντές (από 18 έως 40 ετών).