«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης στα Χανιά. Με 5 μετάλλια οι αθλητές του ΙΟΧ, Πρωτιά στα αγόριαU16 ,Δεύτερη θέση στη Γενική και στα κορίτσια U16 Πρωταθλητής Όμιλος για το 2023, ο ΙΟΧΑΝΙΩΝ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2023 15:31
«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης στα Χανιά.
Με 5 μετάλλια οι αθλητές του ΙΟΧ, Πρωτιά στα αγόριαU16 ,Δεύτερη θέση στη Γενική και στα κορίτσια U16
Πρωταθλητής Όμιλος για το 2023, ο ΙΟΧΑΝΙΩΝ στην κατηγορία ΟΠΤΙΜΙΣΤ»
Πολύ μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4 που φιλοξένησε ο Ι.Ο. Χανίων με συνδιοργανωτές την ΕΙΟ, την Περιφέρεια, τον Δήμο Χανίων,τη ΓΓΑ και τη στήριξη χορηγών.
Η διοίκηση, τα μέλη και οι εθελοντές του ομίλου έκαναν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τους αθλητές, τους προπονητές και όσους συμμετείχαν στον αγώνα και κατά γενική ομολογία η διοργάνωση ήταν άψογη σε στεριά και σε θάλασσα.
Πρόκειται για τη δεύτερη σε δύναμη Περιφέρεια της χώρας και οι ιστιοπλόοι της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου έδωσαν βροντερό «παρών». Συνολικά έτρεξαν 181 αθλητές και αθλήτριες από 16 ομίλους. Οι 123 συμμετείχαν στα Οπτιμιστ (74 αγόρια και 39κορίτσια) και οι 58στα ILCA 4, (39 αγόρια και 19 κορίτσια).
Και στις δύο κατηγορίες έγιναν από 11 ιστιοδρομίες και το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, διότι το επίπεδο είναι υψηλό. Στα Οπτιμιστ, μάλιστα, πρωταγωνίστησαν τα κορίτσια και στην γενική κατάταξη την πρώτη θέση κατέκτησε η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στην Τουρκία Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη και δεύτερη θέση η Κωνσταντίνα Σινάνη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.
Οι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι δικοί τους άνθρωποι, αλλά και οι φίλοι του αθλήματος, είχαν την δυνατότητα να τους παρακολουθήσουν μέσα από το Live Streaming της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο κανάλι της στο You Tube και to Facebook. Αυτή η προσπάθεια της ΕΙΟ έχει αγκαλιαστεί από την ιστιοπλοϊκή οικογένεια κι αυτό αποτυπώνεται από τον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας τις ώρες που μεταδίδονται ζωντανά οι ιστιοδρομίες.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων κατέκτησε τη 2η θέση στη ΓΕΝΙΚΗ ΟΠΤΙΜΙΣΤ και τη 2η στα κορίτσια U16 με την Κων/να Σινάνη, την 1η Θέση στα αγόρια U16 με τον Άγγελο Νικολάου 3η Θέση στα αγόρια U16 με τον Γιώργο Φυλλαδιτάκη και 2Η ΄θεση στα θέση στα αγόρια U13,με τον Διακάκη Γαβριήλ.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, τίμησε την Πέμπτη (23/2) το βράδυ, φορείς και χορηγούς, οι οποίοι συνέδραμαν αποφασιστικά για την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διεξάχθηκε στον κόλπο της Σούδας μεταξύ 21-25 Φεβρουαρίου .
Ειδικότερα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εξής για την συνδρομή τους στους αγώνες: