Ι.Ο.Χ. - Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Chania Sailing Club

Chania Sailing Club

Στο Βόλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 4 ο ΙΟΧανίων

ΕκτύπωσηE-mail Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2023 13:30

Στο Βόλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 4 ο ΙΟΧανίων

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ διοργανώνει τo Open-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 για το έτος 2023 από το Σάββατο έως την Τετάρτη 19 Ιουλίου στον Βόλο

Σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της χρονιάς αναμένεται να εξελιχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA 4 και αυτό γιατί θα λάβουν μέρος πολλοί ξένοι αθλητές από το εξωτερικό οι οποίοι προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στον ίδιο όμιλο από 22 έως 30 Ιουλίου. Ό, τι καλύτερο, δηλαδή, για τους Έλληνες ιστιοπλόους να έχουν σκληρό ανταγωνισμό.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 152 Έλληνες από 42 ομίλους της χώρας και 34 ξένοι από 19 χώρες! Ανάμεσά τους είναι η Ινδία, το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι άλλες.

Συγκεκριμένα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετέχει με τους : Κουκουτσάκη Αλέξανδρο και Φυλλαδιτάκη Μελίνα με προπονητή τον Σηφάκη Ανδρέα.

 

alex

 

melina

Σε ό,τι αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA το επόμενο πενθήμερο, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο

10:00-18:00: Έλεγχος Εξοπλισμού / Σφράγισμα Πανιών

21:00: Αρχικός διαχωρισμός στόλων

Κυριακή

12:00 Προειδοποιητικό Σήμα 1ης Ιστιοδρομίας

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θα ανακοινωθεί

Η διοργάνωση διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους «Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας (RRS) 2021-2024.

Λόγω του καύσωνα έως και τη Δευτέρα 17/7 και σε συνέχεια σχετικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η προκήρυξη του αγώνα τροποποιήθηκε ως εξής:

Τα συμμετέχοντα σκάφη θα αγωνιστούν σε μία σειρά που θα αποτελείται από οκτώ (8) ιστιοδρομίες.

Έχουν προγραμματιστεί Οκτώ (8) ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο.

Την Κυριακή 16/7 και τη Δευτέρα 17/7 δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από δύο (2) ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο ανά αγωνιστική ημέρα.

Την Τρίτη 18/7 και την Τετάρτη 19/7 δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από τρεις (3) ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο ανά αγωνιστική ημέρα.

Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΊΑ ΑΝΕΚ LINES -BLUE STAR FERRIES για την πολύτιμη βοήθεια στις μετακινήσεις μας.